Live-concerten, te volgen via de sociale media, op Klara, Musiq’3 en Auvio, en heel misschien in uw aanwezigheid!

Geliefd Publiek,
 
Vooreerst hopen we dat jullie allemaal deze gezondheidscrisis, die zoveel impact heeft op onze sociale en menselijke interacties, op de best mogelijke manier doorkomen. In de hele wereld ontsnapt niemand hieraan.
Bij een ongeziene situatie past een vernieuwend antwoord : sinds we weten dat de concertzalen deze zomer waarschijnlijk gesloten blijven, dat een groot aantal musici niet enkel moeten verzaken aan hun prachtig beroep, maar tevens aan de bijhorende inkomsten, en dat u, het publiek, niet present kan geven op de concerten die we u met zoveel enthousiasme al 34 jaar aanbieden, hebben we gezocht naar een uitweg uit deze impasse. En we hebben deze gevonden in onze basisfilosofie : het aanbieden van een bijzonder moment van gedeelde schoonheid, op regelmatige tijdstippen, met zin voor ontdekking, en tegen een lage prijs. Live? Ja, mits nog enkele voorwaarden ingevuld raken.
 
We hebben 21 van de 42 concerten van het programma van deze zomer kunnen “redden” met de Belgische artiesten (of zij die in België verblijven). De buitenlandse musici van deze editie zal u kunnen ontdekken in het festival 2021!
 
Om praktische redenen van uitzending zullen deze concerten als dubbelconcert (soms tripel...) doorgaan, d.w.z. telkens twee (of drie) programma’s met verschillende artiesten, telkens een woensdag in de zomermaanden om 13u (met uitzondering van het openingsconcert op zaterdag 4 juli). Plaats van actie : het Conservatorium van Brussel of de Schouwburg van Leuven (dat al 17 jaar het festival Midis-Minimes ontdubbelt als “Zomer van Sint-Pieter”). Alle concerten worden live uitgezonden (geluid én beeld, en aangevuld met interviews) op het YouTube kanaal van het festival en op Facebook. Bovendien worden ze live of uitgesteld uitgezonden door Musiq’3 en Klara, en zijn ze de hele zomer te beluisteren op Auvio.
 
Onze diepste wens blijft de aanwezigheid van het publiek; maar dit is afhankelijk van de versoepeling van de veiligheidsregels. We voorzien sowieso een systeem van on-line reservatie, en we houden jullie op de hoogte van de mogelijke ontwikkelingen.
 
Binnenkort vinden jullie het volledige programma van dit (letterlijk!) uitzonderlijk festival op deze website. Maar we nodigen jullie reeds uit op 4 juli om 20u met het Quatuor Alfama, mezzo-sopraan Albane Carrère, pianist Alexander Gurning en de slagwerkers Pierre Quiriny en Gabriel Laufer.
.
Midis-Minimes