Midis-Minimes gaat ook door in 2020!

Concertzalen mogen opnieuw open, en in de zaal van het Conservatorium te Brussel vinden onze 21 concerten plaats, waarvan sommige ook te volgen zijn via sociale media, Musiq’3, Klara en Auvio.
 
Op de vooravond van een zomer vol onbekende factoren vanwege de corona-crisis met haar talrijke beperkingen, was onze laatste boodschap dat het festival zou doorgaan in een minimale formule, weliswaar in een prachtige, gevarieerde en volledige programmatie. En dit trouw aan onze basisfilosofie : het aanbieden van een bijzonder moment van gedeelde schoonheid, op regelmatige tijdstippen, met zin voor ontdekking, en tegen een lage prijs. We wilden ook het live-aspect bewaren, en we hadden een manier gevonden om dit ook te doen. Natuurlijk bleef onze hoop dat de concerten mét publiek zouden kunnen doorgaan. En zowaar: door de “verantwoorde versoepeling” van de veiligheidsmaatregelen kan onze hoop in vervulling gaan.
 
Zoals we eerder aangaven : dankzij de Belgische artiesten (of zij die in België verblijven) in de oorspronkelijke programmatie blijven 21 van de 42 voorziene concerten behouden. De buitenlandse musici van deze editie zal u dan ontdekken in het festival 2021! De musici ondersteunden ons volledig om dit project te finaliseren, en vandaag kunnen we u de volledige kalender van deze uitzonderlijke festival-editie meedelen.
 
Zoals elk jaar beginnen de concerten om 12u15, maar enkel op woensdag en donderdag, en uitzonderlijk eens op vrijdag (namelijk drie keer). Om de opening van het festival luister bij te zetten zijn er op 1 juli twee concerten (om 12u15 en om 17u15). Deze concerten worden bovendien uitgezonden door Musiq’3 en Auvio op zaterdag 4 juli om 20u. 18 concerten worden eveneens ontdubbeld in De Zomer van Sint-Pieter, sinds 18 jaar onze trouwe partner in Leuven.
 
Dé grote nieuwigheid : alle concerten op woensdag worden gefilmd, en – voorzien van commentaar en interviews – live uitgezonden op onze website en via de sociale media. Andere concerten worden opgenomen en uitgezonden door Musiq’3 en Klara. Alle opnames, ook de gefilmde, blijven gedurende de zomer beschikbaar op Auvio.
 
Rekening houdend met de veiligheidsmaatregelen en in het belang van uw persoonlijke veiligheid, kunnen de concerttickets enkel via internet gekocht worden. De procedure is eenvoudig, u vindt alle informatie op dit website 
 
Noteer alvast de twee concerten van 1 juli : om 12u15 met de pianist Alexander Gurning en de slagwerkers Pierre Quiriny en Gabriel Laufer, en om 17u15 met de mezzo-sopraan Albane Carrère en het Alfama Kwartet.
 
We verheugen ons alvast op een spoedig weerzien!
 
Opus 3
.
Midis-Minimes