Over het festival

Wil een project een lange adem hebben, dan moet het zich om de zoveel tijd heruitvinden. Maar bij ons lijkt alles onveranderlijk: het ritme van de concerten, de structuur van de programmering … en zelfs de locatie, dat Brussels Conservatorium dat zijn voortschrijdende verval met waardigheid draagt. Hooguit verbeteren we – waar mogelijk – een of ander aspect, maar we blijven vooral trouw aan het oorspronkelijke idee.
Wat wel verandert, is meteen de essentie: de musici, want elke nieuwe editie brengt zijn oogst aan nieuw talent, en het repertoire, want in de bibliotheken wachten tijdloze partituren geduldig tot ze herontdekt worden. En met ons onvermoeibare enthousiasme laten we ze elk jaar herleven, tijdens een middagpauze.
Ons credo is de eenvoud zelve: onze programmering moet voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk zijn. Want muziek is van iedereen: ze kent geen grenzen en voelt zich thuis in alle culturen, ze richt zich tot al wie van haar houdt, jong of oud, melomaan of ontdekker – en dus ook tot u.
Neem de moeite om ernaar te luisteren, open uw hart en uw geest, zonder vooroordeel, laat u meeslepen door de emotie. We proberen u telkens weer nieuwe horizonten te doen ontdekken: muziek van bij ons of van elders, van vroeger en van nu, gebracht door bekende en onbekende vertolkers. En omdat we geloven dat u de muziek beter begrijpt – en er dus meer van geniet – wanneer u goed geïnformeerd bent, proberen we dag na dag uw aandacht te stimuleren met een gedetailleerde commentaar van de gespeelde werken.
Gedurende negen weken, met een gevarieerde programmering van dagelijkse porties muziek van 40 minuten, vertelt het Midis-Minimes festival u tijdens de zomermaanden – en dat voor de 32ste keer – een boeiend verhaal: dat van de muziek en van de mensen die haar doen leven.

Een genot dat je met anderen wil delen!
Opus 3