Ida Pelliccioli
 Photo Simon Marin Petit

Ida Pelliccioli

Piano

Ida Pelliccioli werd geboren in Bergamo (Italië). Zij begon haar muziekstudie aan het Conservatoire National de Région in Nice en nam deel aan talrijke evenementen en masterclasses, met name bij Jean-Claude Pennetier, Gerard Wyss en Stephen Gutman. Zij zette haar opleiding voort aan de École Normale de Musique de Paris – Alfred Cortot, in de klas van Serguei Markarov, Unesco-Kunstenaar voor de Vrede, waar zij diploma's behaalde in onderwijs en uitvoering. Tijdens haar studie ontving zij verschillende beurzen van de Fondation Zygmunt Zaleski en de Fondation Albert Roussel.
Zij werd geadviseerd door Norma Fisher, professor aan het Royal College of Music in Londen, en door de Cubaanse pianist Jorge Luis Prats, een zeldzaam voorrecht.
Zij besloot weg te blijven van de grote internationale concoursen en volgde twee jaar vooropleiding Literatuur aan het Lycée Louis-Le-Grand. Op 21-jarige leeftijd, alvorens zich definitief aan haar carrière als solopianiste te wijden, behaalde ze een dubbele master in Italiaanse Literatuur en Antieke Griekse Geschiedenis aan de Sorbonne-Paris IV.
Ida trad reeds op in heel Europa en in Canada. In het seizoen 2021-22 debuteert ze in Servië, Ierland, Luxemburg en Roemenië. In 2023 zal ze voor het eerst optreden in Zwitserland, in 2024 op Malta.
In februari 2018 trad gaf ze een recital in Milaan, tijdens een concert gesponsord door Yamaha Italia.
Ida heeft een bijzondere belangstelling voor hedendaagse creatie en werkt samen met verschillende componisten, onder wie de Fransman Jean-Luc Gillet en de Italiaan Raffaele Bellafronte, van wie zij onlangs wereldpremières heeft gebracht.
Ida acteerde ook als pianiste in de Amerikaanse tv-serie Find me in Paris (seizoenen 1 en 2 – 2017-18) en de Franse serie Munch (2018).
Ze werd gekozen als stand-in van de actrice Inès Melab, die een pianiste speelt in de kortfilm Quand on ne sait pas voler van Thomas Keumurian, in een productie van FILMO (april 2019).
In december 2021 verbleef ze in artistieke residentie met de performer Marion Crampe, wat het begin was van een samenwerking die in 2022 op de planken wordt gebracht.
Sinds het begin van dit jaar werkt ze samen met het Quartet Berlin-Tokyo.
Ida doceert aan het Conservatoire du 8ème arrondissement in Parijs, waar zij een klas van 30 leerlingen heeft.

Concert

09.08Din

Rameau
Suite in a